logo
   Let op: Campagne is afgelopen. U kunt niet meer doneren.

Help de Para-badmintonners naar Azië

€ 4 000,00 /€ 4 000,00
100%
Donateurs: 69
Start: 26-03-2016
Delen:

Donaties

Datum Bedrag Donateur Opmerking
29-06 € 335,00 Menno Baks Heel veel succes en vooral ook veel plezier!
13-06 € 22,50 Roy BC TopFlight Veel succes en vooral plezier met de wedstrijden/toernooien die jullie willen gaan spelen mede namens BC TopFlight.
13-06 € 27,50 Spontane donaties laatste training en lunch

Badminton spelen kan met een beperking bijvoorbeeld vanuit een rolstoel,  of met een prothese, beperking aan een arm of met en tegen kleine mensen wel of niet op een aangepast veld. Het plezier is er niet minder om dan bij een valide speler. 

Om te leren, hun ontwikkeling en zichzelf te verbeteren is de wens om toernooien te kunnen spelen in Azië. Net als in het valide badminton komen de meeste sterke tegenstanders uit Azië.

Om welke spelers gaat het?

Jordy Brouwer von Gonzenbach, WH2 rolstoelspeler; Nederlands Kampioen Mannenenkel. Brons op het EK-2014 in mannenenkel, mannendubbel en gemengddubbel. Op de wereldranglijst nr. 7 in het mannenenkelspel.

Volg Jordy op www.jordybrouwer.nl

Twee jonge spelers, beiden 17 jaar oud die via een Aziatisch toernooi ervaring op willen doen en proberen punten te behalen voor de ranglijst om zich in de picture te spelen voor de Paralympische Spelen in 2020.

Megan Hollander, staande speelster, SU5, met een beperking aan haar arm. Nederlands Kampioen vrouwenenkel en vrouwendubbel. Haar eerste internationale ervaring deed zij op tijdens de Wereld Kampioenschappen 2015 in Engeland. Won hier een bronzen medaille, wat resulteerde op een 5e plaats op de wereldranglijst in het vrouwenenkel.

Joey Lie komt uit bij de kleine mensen, SS6. Nederlands kampioen in het mannenenkel, mannendubbel en gemengddubbel. Goede prestatie tijdens de Nederlandse Kampioenschappen, welke in 2015 voor het eerst in Nederland in deze klasse werden gehouden.

In 2016 worden er 2 toernooien in Azië georganiseerd:
2 – 7 augustus in Solo – Indonesië
27 september – 2 oktober in New Taipei City – Taiwan
Een mooie voorbereiding tevens voor de Europese Kampioenschappen welke worden gehouden in Nederland. Van 25 - 30 oktober in Beek, Limburg.

Crowdfunding
De wens is om in ieder geval één van deze twee toernooien in Azië te kunnen bezoeken, eventueel te combineren met trainen. Met behulp van deze crowdfunding, de hulp van derden zoals vrienden en familie van bovengenoemde spelers, actieve badmintonners en bedrijven wel of niet gerelateerd aan bovengenoemde spelers of badminton wordt geprobeerd dit doel te halen.

Het benodigde bedrag zal rond de € 4000,00 zijn om in ieder geval de vliegtickets te kunnen bekostigen.

Para-badminton

Normaal wat normaal kan, aangepast wat aangepast moet.

Para-badminton kan worden beoefend bij een reguliere badmintonvereniging of bij een sportvereniging voor mindervaliden, voor sporters met een beperking. Dit kan recreatief, maar ook kan er door de fanatiekere sporters met de valide sporters meegedaan worden aan de competitie.

Jaarlijks worden de Nederlandse Kampioenschappen Aangepast Badminton georganiseerd voor de spelers in een rolstoel, de staande spelers en de kleine mensen.
Speciaal voor het Para-badminton is er in Nederland een toernooiencircuit Aangepast Badminton voor de beginnende spelers en de gevorderde spelers. Deze toernooien zijn er in heel Nederland en gemiddeld zijn er 8 tot 10 toernooien per seizoen.
De sterkste spelers uit dit circuit kunnen geselecteerd worden voor de nationale selectie. Deze selectie traint geregeld met elkaar in het Militair Revalidatiecentrum Aardenburg in Doorn. Vanuit deze selectie kunnen de spelers weer geselecteerd worden voor internationale toernooien, de Europese- en Wereld Kampioenschappen.

In 2020 in Tokyo–Japan is het Para-badminton voor het eerst een Paralympische Sport. De weg naar Tokyo is nog lang, maar de spelers zijn hier zeker al mee bezig. Deze spelers willen dus meer. Op de  toernooien welke in Europa worden georganiseerd zijn zij al vele jaren van de partij en worden er heel wat prijzen in de wacht gesleept.

Para-badminton is een kleine vrij onbekende sport en niet iedereen weet dat er wereldwijd op topniveau gespeeld wordt en hier vele trainingsuren mee gemoeid zijn. De reiskosten, de (privé) trainingen, fysieke- en mentale trainingen en het bezoeken van de toernooien moeten de spelers allemaal zelf bekostigen.


Het zou mooi zijn als u hen helpt de trip naar Azië te verwezenlijken

Top Ambassadeurs

Er zijn (nog) geen Ambassadeurs.

Beloning

 • Vanaf € 10,00: Foto met handtekening
  Foto met handtekening van 1 van de spelers

 • Vanaf € 15,00: Foto met handtekeningen
  Foto met handtekeningen van de 3 spelers

 • Vanaf € 20,00: Vermelding naam op crowdfundingsplatform
  Vermelding van naam en/of bedrijf op de Crowdfundingpagina

 • Vanaf € 25,00: Vermelding naam op Facebook
  Vermelding van naam en/of bedrijf op Facebookpagina

 • Vanaf € 30,00: Vermelding naam op website speler
  Vermelding van naam en/of bedrijf op website van 1 van de spelers

 • Vanaf € 50,00: Speciale gast bij training
  Als speciale gast meetrainen op de laatste training van de Para-badmintonselectie op zondag 12 juni in Doorn

 • Vanaf € 75,00: VIP tijdens NK Parabadminton
  VIP op de Nederlandse Kampioenschappen Aangepast Badminton in Veenendaal op zondag 17 april

 • Vanaf € 80,00: Speciale gast Para-toernooi BC Bever
  Als speciale gast aanwezig zijn op het Para-badmintontoernooi van De Bever in Rijen op zaterdag 18 juni 2016 in Rijen

 • Vanaf € 100,00: Assistent prijs uitreiking NK Parabadminton
  Assisteren bij de prijsuitreiking op de Nederlandse Kampioenschappen Aangepast Badminton in Veenendaal op zondag 17 april 2016

Wat als?

Voor donaties boven de €100,-- verwelkomen wij u graag uit als VIP-gast, in het weekend, tijdens de Europese Kampioenschappen Parabadminton in Beek, Limburg. Dit EK wordt gehouden van 25 tot en met 30 oktober 2016.

Meld deze pagina